Leivonnaiset

Leivonnaiset

sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Pääsiäiskakku 2

Taas samantyylinen juustokakku kuin aiemmin. Valkosuklaa- ja maitosuklaakerrokset, välissä 2 kääretorttulevystä leikattua "piilopohjaa". Tällä kertaa tein suklaaganachekuorrutuksesta juoksevampaa, jotta saisin aikaiseksi ohuempia valumia. Lopputulos on mielestäni parempi. Käytin kuorrutukseen hieman vajaa 1 dl kermaa ja 100 g tummaa suklaata.

Ohje:

1 tumma kääretorttulevypohja
400 g maustamatonta tuorejuustoa
5 dl kuohukermaa
(sokeria)
5 liivatelehteä
100 g valkosuklaata
100 g maitosuklaata
100 g tummaa suklaata
karkkeja koristeeksi

Valmista ensin kääretorttupohja ja anna sen jäähtyä. Tee sitten valkosuklaakerros. Laita 3 liivatelehteä kylmään veteen. Sulata valkosuklaa ja sekoita se ja 200 g tuorejuustoa keskenään. Vatkaa 2 dl kermaa vaahdoksi ja lisää suklaa-tuorejuustoseos. Lisää sokeria tarvittaessa. Kuumenna n. 1 rkl vettä ja sekoita liivatelehdet veteen. Lisää liivate seoksen joukkoon. Leikkaa kääretorttulevypohjasta irtopohjavuokaa (15-17 cm) hieman pienempi pohja. Laita irtopohjavuoan reuna tarjoilulautasen päälle (ilman pohjaa) ja vuoraa reunakalvolla. Reunakalvon on oltava vähän korkeampi kuin vuoka. Laita alimmaiseksi pohja ja kostuta hieman esim. maidolla. Kaada valkosuklaatäyte päälle ja anna hyytyä hetki jääkaapissa. Tee sillä välin maitosuklaakerros samalla tavalla kuin valkosuklaakerros. Siihen riittää 2 liivatelehteä. Leikkaa toinen pohja kääretorttulevystä, aseta hyytyneen valkosuklaakerroksen päälle, kostuta hieman ja kaada päälle maitosuklaakerros. Anna hyytyä. Tee sitten suklaaganache. Rouhi tumma suklaa, kuumenna 1 dl kermaa ja lisää suklaan joukkoon. Sekoittele tasaiseksi ja anna jäähtyä niin että seos hieman paksunee. Poista kakusta vuoka ja reunakalvo. Kaada ganache kakun päälle ja tee valumia reunoille esim. lusikalla. Koristele oman maun mukaan.

perjantai 25. maaliskuuta 2016

Pääsiäiskakku

Kinuskikissan ohjeella tehty suklaacrisp-appelsiinikakku. Pohja ei ole keksipohja vaan kääretorttulevystä leikattu. Pidän juustokakussa enemmän pehmeästä kakkupohjasta kuin kovista keksipohjista. Koristelu epäonnistui, karkkeja ei olisi saanut laittaa suoraan liivatetta sisältävän kakun päälle, sillä ne sulavat. Makuun ei onneksi vaikuttanut. Kuvassa kakun päällä on vielä reunakalvo.

tiistai 15. maaliskuuta 2016

Pipareita

Olin piparinkoristelukurssilla Raision Confetissa, kuvassa parhaimmat tekeleet kurssilta. Harjoitusta vaatii vielä paljon, mutta tosi mukavaa hommaa.

sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Suklaajuustokakku 2

Samantyylinen kakku kuin edellinen, tässä valkosuklaa- ja maitosuklaakerrokset ja "piilopohjat". Päällä suklaaganache, valkosuklaakoristeet, marenkeja ja karkkeja. Tämäntyylistä koristelua näkee paljon, joten piti itsekin kokeilla.

maanantai 7. maaliskuuta 2016

Suklaajuustokakku











Valkosuklaa-tummasuklaajuustokakku, kerrosten pohjalla kääretorttulevystä leikatut "piilopohjat". Suklaaganachekuorrutus ja koristeena erilaisia karkkeja.