Leivonnaiset

Leivonnaiset

maanantai 25. tammikuuta 2016

Mutakakku (gluteeniton)

Todella herkullinen ja helppo valmistaa.




Ainekset

200 g tummaa suklaata
200 g voita
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl maissijauhoja (Maizena)
1,5 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta

Valmistusohje

Sulata voi ja suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokeri ja sekoita joukkoon voi-suklaasula. Lisää joukkoon kuivat aineet. Kaada voideltuun vuokaan (24 cm) ja paista n. 180-200 asteessa 15-20 min uunin alatasolla. Anna hieman jähmettyä tai jäähdytä hetki jääkaapissa. Paistolämpötila ja -aika riippuu siitä miten pehmeäksi kakun haluaa jäävän sisältä. Itse tein puolikkaan annoksen n. 15 cm vuokaan ja paistoin sitä 180 asteessa vähän yli 20 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti