Leivonnaiset

Leivonnaiset

lauantai 17. syyskuuta 2016

Kakku sateenkaaren väreissä

Synttäreiden "koekakku" oli korkea täytekakku valkosuklaa-mustikkatäytteellä. Kakkuun tuli kolme täyteväliä. Päällä marenkikreemi, suklaaganache, karkkeja, marenkeja ja valkosuklaakoristeita sekä strösseleitä.

torstai 15. syyskuuta 2016

Omenajuustokakku 2

Samanlainen juustokakku kuin aiemmin, tähän tuli vielä kaurahiutaleista, voista ja sokerista tehty muruseos päälle.

sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Omenapiirakka kinuskikuorrutteella

Gluteeniton omenapiirakka on tehty Kinuskikissan ohjeella. Vaihdoin alkuperäisestä oheesta jauhot gluteenittomiksi, laitoin myös hiukan perunajauhoja. Murupintaa gluteenittomista jauhoista ei tullut, mutta piirakasta tuli tosi pehmeää ja hyvää. Kinuskikastike sopi päälle erinomaisesti.

lauantai 10. syyskuuta 2016

Omenajuustokakku

Uuden omenasadon kakkuun tuli gluteeniton pohja ja juustokakkutäyte omenahillolla. Päälle tuli valkosuklaata paloina sekä kermasta ja fariinisokerista keitetty kinuskikastike. Juustokakkutäytteen tein Nutellajuustokakun ohjeella. Idea kakkuun tuli Unelmaa leipomassa -blogin ohjeesta.

keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Suklaahippukeksit

Näihin gluteenittomiin kekseihin tuli tummaa ja valkosuklaata. Tuli tosi pehmeitä ja hyviä. Alkuperäinen ohje on Semperin.

Ohje (n. 12 kpl):
100 g voita
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5 tl suolaa
100 g suklaata

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita joukkoon jauhot ja suola sekä lopuksi karkeaksi rouhittu suklaa. Laita uunipellille nokareita lusikalla, huomioi että leviävät uunissa paljon. Paista n. 10 min.