Leivonnaiset

Leivonnaiset

sunnuntai 22. toukokuuta 2016

My Little Pony -kakku

Tämä kakku tuli 4-vuotissynttäreille. Kakussa on 20 cm gluteeniton pohja ja täytteenä mansikka- ja sitruunamousse. Päällä on helpompi versio marenkikreemistä. En kuumentanut marenkia, vaan sekoitin pehmeän voin suoraan valkuais-sokerivaahtoon. Kreemin päällä on pinkiksi värjätty valkosuklaaganache, koristeet ovat sokerimassaa.

Helppo marenkikreemi:
2 munanvalkuaista
1,5 dl siro-sokeria
180 g voita

Paloittele voi ja anna pehmetä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri joukkoon pienissä erissä ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää pehmeä voi joukkoon pieni nokare kerrallaan. Värjää kreemi lopuksi. Tämä määrä riitti melko korkeaan 20 cm kakkuun.

sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Nutella-juustokakku 2

Samanlainen Nutellakakku kuin aiemmin, nyt sain valmiistakin tuotoksesta kuvan. Laitoin tähän versioon 200 g maustamatonta tuorejuustoa ja 200 g vaniljatuorejuustoa.

torstai 12. toukokuuta 2016

Äitienpäiväkakku

Äitienpäiväkakussa gluteeniton pohja, mangotäyte, sokerikreemikuorrutus sekä suklaaganache ja sokerimassakukkia.

Mangotäyte:
4 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua
1 purkki säilykemangoa
200 g mangotuorejuustoa
2 dl kermaa
1-2 rkl tomusokeria

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Valuta ja soseuta säilykemangot. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja soseutettu mango sekä tomusokeri. Purista liivatelehdistä vesi ja sulata ne kuumennettuun sitruunamehuun. Sekoittele ja jäähdytä liivateseosta hetki ja sekoita se täytteen joukkoon.