Leivonnaiset

Leivonnaiset

lauantai 25. kesäkuuta 2016

Suklaa-Nutellajuustokakku

Tein jo aiemmin testaamaani Nutellajuustokakkua tällä kertaa paksun suklaakakkupohjan kanssa, toimi hyvin näinkin.

Mansikkakakkuja

 Näissä kakuissa perusohje on sama, toisessa vaan on päällä kermapursotus ja toisessa mansikkasoseesta ja mehusta tehty kiille.

Kakun perusohje:

3 dl vispikermaa
1 prk Valion makea mansikka -rahkaa
100 g vaniljatuorejuustoa
0,5-1 dl mansikkahilloa
5 kpl liivatelehtiä
3 rkl sitruunamehua


perjantai 17. kesäkuuta 2016

Macarons-mix

Löysin kaupasta sattumalta macarons-ainespaketin ja halusin kokeilla minkälaisia tulee. Paketissa on 1 pussi macaronkuorien ja 1 pussi täytteen valmistamista varten. Macaronpussin sisältö laitettiin kulhoon ja joukkoon lisättiin 0,5 dl lämmintä vettä. Seosta vatkattiin muutama minuutti, ja sitten se oli valmista pusotettavaksi uunipellille. Näitäkin piti kuivattaa puoli tuntia ennen paistoa. En tiedä mistä johtui, mutta näistä ei tullut sisältä pehmeitä, kuten itse tehdyistä, vaan melko kovia. Hyviltä silti maistuivat. Voi olla, että uunini oli liian kuuma tai paistoin kuoria liian kauan, tai sitten valmisaineksista ei vaan saa samanlaisia kuin itse tehdyistä. :) En käyttänyt paketissa tullutta täytteen valmistamiseen tarkoitettua pussia, vaan laitoin väliin vaan Nutellaa.

tiistai 14. kesäkuuta 2016

Lakritsikakku

Tässä juustokakussa on vaalea kakkupohja, täytteeseen tuli kermaa, mangotuorejuustoa ja lemon curdia. Kakun sisälle tuli lakritsisydän tämän Pullahiiren idean mukaan, paitsi että en käyttänyt valmista lakritsikastiketta vaan Pandan lakufudgepatukoista ja kermasta tehtyä kastiketta. Sillä myös kuorrutin kakun. Päällä hiukan karamellipopcorneja.

sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Eläkekakut

Täyte- ja juustokakuissa viime aikoina paljon käytetyt maut, minttu-suklaa ja mango. Täytekakkujen kuorruttamisessa olen viime aikoina suosinut helppouden ja maun vuoksi marenkikreemiä ja suklaaganachea.


Mangojuustokakku

Pohja:
200 g Digestivekeksejä
75 g voita

Täyte:
2,5 dl vispikermaa
200 g maustamat. tuorejuustoa
200 g mangotuorejuustoa
1 tlk säilykemangoa
0,5 dl tomusokeria
8 liivatelehteä
3 rkl sitruunamehua

Kiille:
3 dl Bonnen mangososetta
4 liivatelehteä
3 rkl vettä

24 cm vuokaan tuli tällä ohjeella hiukan liian paksu pohja, täytettä olisi taas saanut olla paksumpi kerros.

perjantai 10. kesäkuuta 2016

Hääpäiväkakku

Timanttihääpäiväjuhliin tehty kakku. Täytteenä minttu-suklaamousse, päällä taas marenkikreemi ja suklaaganache. Koristeet sokerimassaa, marenkeja ja sokerihelmiä.

lauantai 4. kesäkuuta 2016

Frozen Elsa -kakku

Tämäkin kakku meni 4-vuotissynttäreille. Koristelujen aiheet olivat sen verran haastavat, että päädyin ajanpuutteen vuoksi käyttämään leluja. :) Täytteenä oli minttu-suklaamousse, kuorrutus marenkikreemiä ja valkosuklaaganachea ja koristeet sokerimassaa. Täytteessä kokeilin Valion uutta minttu-suklaarahkaa.

Minttu-suklaatäyte:
(Riittää 17 cm kakun kahteen väliin reilusti)
2,5 dl kermaa
1,5 prk minttu-suklaarahkaa
100 g Pätkiksiä rouhittuna
n. 0,5 dl tomusokeria, oman maun mukaan
5 liivatelehteä
1 rkl maitoa

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon rahka ja sokeri sekä Pätkikset. Kuumenna maito, purista liivatteista vesi ja liuota ne maitoon. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen.

Roska-autokakku

Tämä kakku meni 4-vuotissynttäreille. Täytteenä oli mangomousse. Koristeena oleva auto on lelu, "roskat" ovat sokerimassaa ja irtokarkkeja. Kuorrutus on marenkikreemiä ja valumat ovat lakritsiganachea, joka oli muuten hyvää ja helppo tehdä, sitä tulee varmasti käytettyä myöhemminkin. Siihen on käytetty 1 kpl Pandan lakritsifudgepatukkaa ja 0,25 dl kermaa. Paloittelin lakufudgen ja kuumensin sitä kerman kanssa kattilassa kunnes fudge sulaa. Kuorrute paksunee jäähtyessään. Koko kakun kuorruttamiseen menisi varmaan 3-4 patukkaa.

keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Marenkeja

Marengit on värjätty vetämällä pursotuspussin sisälle pastaväriviivoja cocktailtikulla.

Marengit:
2 munanvalkuaista huoneenlämpöisenä
1,25 dl sirosokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl maissijauhoja
n. 0,5 tl etikkaa

Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä ja vatkaa kiiltäväksi. Lisää vaniljasokeri, maissijauho ja etikka. Pursota leivinpaperille ja kuivata uunissa n. 1 h 15 min - 1 h 30 min.