Leivonnaiset

Leivonnaiset

tiistai 27. joulukuuta 2016

Baileys-juustokakku

Baileys-täytteeseen tuli mascarponea, kermaa, Baileys-likööriä, fariinisokeria ja maitosuklaata. Suklaaganacheen tuli sekä maitosuklaata että tummaa suklaata.

keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Itsenäisyyspäivä/mitalikakku

Kuten viime vuonna, myös tänä itsenäisyyspäivänä juotiin taas mitalikahvit. kakussa oli gluteeniton pohja, täyte on tämän Pullahiiren ohjeen mukaan tehty. Pursotukset kermaa.

lauantai 26. marraskuuta 2016

Bling-kakku

Kakku meni 30-vuotisjuhliin. Pohja oli gluteeniton, ja kakussa oli tiramisutäyte. Kakkupohjat oli kostutettu kahvilla ja manteliliköörillä. Päällä suklaaganache, koristeet suklaata. Pronssin väriset pallot ovat Lakrids by Johan Bülow -lakritsipalloja.

Tiramisutäyte:

4 munaa
500 g mascarponea
2 dl tomusokeria
0,5 dl kahvia
6 liivatelehteä

Käytä huoneenlämpöisiä aineksia. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sitten toisessa kulhossa keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon mascarpone ja sitten kääntele joukkoon varovasti valkuaisvaahto. Sulata liotetut liivatteet kuumaan kahviin ja sekoita täytteen joukkoon.

keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Kerroskakku

Kaksikerroksinen kakku meni 30-vuotisjuhliin. Täytteenä valkosuklaa ja mustikka, päällinen kreemiä ja suklaaganachea. Koristeena marenkeja ja karkkeja, numerot tehty valkosuklaasta. Päällä vielä pahvista askarreltu juhlien teeman mukainen koriste.

lauantai 17. syyskuuta 2016

Kakku sateenkaaren väreissä

Synttäreiden "koekakku" oli korkea täytekakku valkosuklaa-mustikkatäytteellä. Kakkuun tuli kolme täyteväliä. Päällä marenkikreemi, suklaaganache, karkkeja, marenkeja ja valkosuklaakoristeita sekä strösseleitä.

torstai 15. syyskuuta 2016

Omenajuustokakku 2

Samanlainen juustokakku kuin aiemmin, tähän tuli vielä kaurahiutaleista, voista ja sokerista tehty muruseos päälle.

sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Omenapiirakka kinuskikuorrutteella

Gluteeniton omenapiirakka on tehty Kinuskikissan ohjeella. Vaihdoin alkuperäisestä oheesta jauhot gluteenittomiksi, laitoin myös hiukan perunajauhoja. Murupintaa gluteenittomista jauhoista ei tullut, mutta piirakasta tuli tosi pehmeää ja hyvää. Kinuskikastike sopi päälle erinomaisesti.

lauantai 10. syyskuuta 2016

Omenajuustokakku

Uuden omenasadon kakkuun tuli gluteeniton pohja ja juustokakkutäyte omenahillolla. Päälle tuli valkosuklaata paloina sekä kermasta ja fariinisokerista keitetty kinuskikastike. Juustokakkutäytteen tein Nutellajuustokakun ohjeella. Idea kakkuun tuli Unelmaa leipomassa -blogin ohjeesta.

keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Suklaahippukeksit

Näihin gluteenittomiin kekseihin tuli tummaa ja valkosuklaata. Tuli tosi pehmeitä ja hyviä. Alkuperäinen ohje on Semperin.

Ohje (n. 12 kpl):
100 g voita
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5 tl suolaa
100 g suklaata

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita joukkoon jauhot ja suola sekä lopuksi karkeaksi rouhittu suklaa. Laita uunipellille nokareita lusikalla, huomioi että leviävät uunissa paljon. Paista n. 10 min.

keskiviikko 24. elokuuta 2016

Karkkikakku

Täytteenä tässä karkkikakussa oli suklaa- ja lakutäytteet. Lakutäytteeseen tuli vispikermaa, lakufudgepatukoita ja liivatetta. Päällä helppo marenkikreemi, karkkeja, suklaakoristeita ja strösseleitä.

sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Mustavalkoinen kakku

Tämä kakku meni syntymäpäiville. Gluteeniton pohja, täytteenä mangomousse. Koristeet sokerimassaa ja karkkeja. Lämpimän ilman vuoksi massa oli tosi pehmeää ja hankala käsitellä, minkä vuoksi päällinen jäi hiukan epäsiistiksi.

tiistai 12. heinäkuuta 2016

Nutellajäätelö

Tämä jäätelö on todella hyvää ja tosi helppo tehdä. Joukkoon voi laittaa mitä itse haluaa, tähän ensimmäiseen kokeiluun tuli Nutellaa. Joukkoon voisi myös laittaa marjoja, hilloa, suklaata, vaahtokarkkeja, marenkimurua, keksimurua jne. Tätä tulee varmasti tehtyä jatkossakin.


Ohje:
6 dl vispikermaa
1 tlk sokeroitua kondensoitua maitoa (ei kinuskiksi keitettyä)
200 g Nutellaa

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää kondensoitu maito ja vatkaa sekaisin. Notkistin Nutellaa mikrossa ihan hetken jotta se olisi helpompi sekoittaa joukkoon. Sekoitin Nutellan hieman "huolimattomasti" jotta se muodostaisi raitoja. Tällä ohjeella tuli 2 Aino-rasiallista.

lauantai 25. kesäkuuta 2016

Suklaa-Nutellajuustokakku

Tein jo aiemmin testaamaani Nutellajuustokakkua tällä kertaa paksun suklaakakkupohjan kanssa, toimi hyvin näinkin.

Mansikkakakkuja

 Näissä kakuissa perusohje on sama, toisessa vaan on päällä kermapursotus ja toisessa mansikkasoseesta ja mehusta tehty kiille.

Kakun perusohje:

3 dl vispikermaa
1 prk Valion makea mansikka -rahkaa
100 g vaniljatuorejuustoa
0,5-1 dl mansikkahilloa
5 kpl liivatelehtiä
3 rkl sitruunamehua


perjantai 17. kesäkuuta 2016

Macarons-mix

Löysin kaupasta sattumalta macarons-ainespaketin ja halusin kokeilla minkälaisia tulee. Paketissa on 1 pussi macaronkuorien ja 1 pussi täytteen valmistamista varten. Macaronpussin sisältö laitettiin kulhoon ja joukkoon lisättiin 0,5 dl lämmintä vettä. Seosta vatkattiin muutama minuutti, ja sitten se oli valmista pusotettavaksi uunipellille. Näitäkin piti kuivattaa puoli tuntia ennen paistoa. En tiedä mistä johtui, mutta näistä ei tullut sisältä pehmeitä, kuten itse tehdyistä, vaan melko kovia. Hyviltä silti maistuivat. Voi olla, että uunini oli liian kuuma tai paistoin kuoria liian kauan, tai sitten valmisaineksista ei vaan saa samanlaisia kuin itse tehdyistä. :) En käyttänyt paketissa tullutta täytteen valmistamiseen tarkoitettua pussia, vaan laitoin väliin vaan Nutellaa.

tiistai 14. kesäkuuta 2016

Lakritsikakku

Tässä juustokakussa on vaalea kakkupohja, täytteeseen tuli kermaa, mangotuorejuustoa ja lemon curdia. Kakun sisälle tuli lakritsisydän tämän Pullahiiren idean mukaan, paitsi että en käyttänyt valmista lakritsikastiketta vaan Pandan lakufudgepatukoista ja kermasta tehtyä kastiketta. Sillä myös kuorrutin kakun. Päällä hiukan karamellipopcorneja.

sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Eläkekakut

Täyte- ja juustokakuissa viime aikoina paljon käytetyt maut, minttu-suklaa ja mango. Täytekakkujen kuorruttamisessa olen viime aikoina suosinut helppouden ja maun vuoksi marenkikreemiä ja suklaaganachea.


Mangojuustokakku

Pohja:
200 g Digestivekeksejä
75 g voita

Täyte:
2,5 dl vispikermaa
200 g maustamat. tuorejuustoa
200 g mangotuorejuustoa
1 tlk säilykemangoa
0,5 dl tomusokeria
8 liivatelehteä
3 rkl sitruunamehua

Kiille:
3 dl Bonnen mangososetta
4 liivatelehteä
3 rkl vettä

24 cm vuokaan tuli tällä ohjeella hiukan liian paksu pohja, täytettä olisi taas saanut olla paksumpi kerros.

perjantai 10. kesäkuuta 2016

Hääpäiväkakku

Timanttihääpäiväjuhliin tehty kakku. Täytteenä minttu-suklaamousse, päällä taas marenkikreemi ja suklaaganache. Koristeet sokerimassaa, marenkeja ja sokerihelmiä.

lauantai 4. kesäkuuta 2016

Frozen Elsa -kakku

Tämäkin kakku meni 4-vuotissynttäreille. Koristelujen aiheet olivat sen verran haastavat, että päädyin ajanpuutteen vuoksi käyttämään leluja. :) Täytteenä oli minttu-suklaamousse, kuorrutus marenkikreemiä ja valkosuklaaganachea ja koristeet sokerimassaa. Täytteessä kokeilin Valion uutta minttu-suklaarahkaa.

Minttu-suklaatäyte:
(Riittää 17 cm kakun kahteen väliin reilusti)
2,5 dl kermaa
1,5 prk minttu-suklaarahkaa
100 g Pätkiksiä rouhittuna
n. 0,5 dl tomusokeria, oman maun mukaan
5 liivatelehteä
1 rkl maitoa

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon rahka ja sokeri sekä Pätkikset. Kuumenna maito, purista liivatteista vesi ja liuota ne maitoon. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen.

Roska-autokakku

Tämä kakku meni 4-vuotissynttäreille. Täytteenä oli mangomousse. Koristeena oleva auto on lelu, "roskat" ovat sokerimassaa ja irtokarkkeja. Kuorrutus on marenkikreemiä ja valumat ovat lakritsiganachea, joka oli muuten hyvää ja helppo tehdä, sitä tulee varmasti käytettyä myöhemminkin. Siihen on käytetty 1 kpl Pandan lakritsifudgepatukkaa ja 0,25 dl kermaa. Paloittelin lakufudgen ja kuumensin sitä kerman kanssa kattilassa kunnes fudge sulaa. Kuorrute paksunee jäähtyessään. Koko kakun kuorruttamiseen menisi varmaan 3-4 patukkaa.

keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Marenkeja

Marengit on värjätty vetämällä pursotuspussin sisälle pastaväriviivoja cocktailtikulla.

Marengit:
2 munanvalkuaista huoneenlämpöisenä
1,25 dl sirosokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl maissijauhoja
n. 0,5 tl etikkaa

Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä ja vatkaa kiiltäväksi. Lisää vaniljasokeri, maissijauho ja etikka. Pursota leivinpaperille ja kuivata uunissa n. 1 h 15 min - 1 h 30 min.

sunnuntai 22. toukokuuta 2016

My Little Pony -kakku

Tämä kakku tuli 4-vuotissynttäreille. Kakussa on 20 cm gluteeniton pohja ja täytteenä mansikka- ja sitruunamousse. Päällä on helpompi versio marenkikreemistä. En kuumentanut marenkia, vaan sekoitin pehmeän voin suoraan valkuais-sokerivaahtoon. Kreemin päällä on pinkiksi värjätty valkosuklaaganache, koristeet ovat sokerimassaa.

Helppo marenkikreemi:
2 munanvalkuaista
1,5 dl siro-sokeria
180 g voita

Paloittele voi ja anna pehmetä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri joukkoon pienissä erissä ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää pehmeä voi joukkoon pieni nokare kerrallaan. Värjää kreemi lopuksi. Tämä määrä riitti melko korkeaan 20 cm kakkuun.

sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Nutella-juustokakku 2

Samanlainen Nutellakakku kuin aiemmin, nyt sain valmiistakin tuotoksesta kuvan. Laitoin tähän versioon 200 g maustamatonta tuorejuustoa ja 200 g vaniljatuorejuustoa.

torstai 12. toukokuuta 2016

Äitienpäiväkakku

Äitienpäiväkakussa gluteeniton pohja, mangotäyte, sokerikreemikuorrutus sekä suklaaganache ja sokerimassakukkia.

Mangotäyte:
4 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua
1 purkki säilykemangoa
200 g mangotuorejuustoa
2 dl kermaa
1-2 rkl tomusokeria

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Valuta ja soseuta säilykemangot. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja soseutettu mango sekä tomusokeri. Purista liivatelehdistä vesi ja sulata ne kuumennettuun sitruunamehuun. Sekoittele ja jäähdytä liivateseosta hetki ja sekoita se täytteen joukkoon.

torstai 14. huhtikuuta 2016

Nutella-juustokakku

Kokeilin suosittua reseptiä, löytyy esim. täältä. En oikein pidä juustokakuissa keksipohjasta, joten tähän kokeilin gluteenitonta kakkupohjaa, toimi tosi hyvin. En ehtinyt ottaa valmiista kakusta enää kuvaa, tässä kakku on vasta menossa uuniin. Tosi hyvää, ja helppo valmistaa, kypsyminen ja jäähdytys vaan vie aikaa.

sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Mansikka-mangojuustokakku

Samantyylinen juustokakku kuin aiemmin, nyt mango- ja mansikkakerrokset. Suklaakuorrutus on tällä kertaa vain reunalla. Päällä käväisi sama kissakoriste kuin aiemmin synttärikakussa. Kissan alla suklaakoriste ja kakun reunalla karkkeja.

perjantai 1. huhtikuuta 2016

Hello Kitty -piparit

Harjoittelin toista kertaa piparien koristelua pikeerillä Confetin kurssin oppien mukaan. Harjoitusta vaatii vielä paljon lisää. Piparit on tehty tällä helpolla ohjeella. Hello Kittyn rusetti taitaa yleensä olla toisella korvalla, käyttämässäni mallikuvassa oli väärällä puolella. :)

sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Pääsiäiskakku 2

Taas samantyylinen juustokakku kuin aiemmin. Valkosuklaa- ja maitosuklaakerrokset, välissä 2 kääretorttulevystä leikattua "piilopohjaa". Tällä kertaa tein suklaaganachekuorrutuksesta juoksevampaa, jotta saisin aikaiseksi ohuempia valumia. Lopputulos on mielestäni parempi. Käytin kuorrutukseen hieman vajaa 1 dl kermaa ja 100 g tummaa suklaata.

Ohje:

1 tumma kääretorttulevypohja
400 g maustamatonta tuorejuustoa
5 dl kuohukermaa
(sokeria)
5 liivatelehteä
100 g valkosuklaata
100 g maitosuklaata
100 g tummaa suklaata
karkkeja koristeeksi

Valmista ensin kääretorttupohja ja anna sen jäähtyä. Tee sitten valkosuklaakerros. Laita 3 liivatelehteä kylmään veteen. Sulata valkosuklaa ja sekoita se ja 200 g tuorejuustoa keskenään. Vatkaa 2 dl kermaa vaahdoksi ja lisää suklaa-tuorejuustoseos. Lisää sokeria tarvittaessa. Kuumenna n. 1 rkl vettä ja sekoita liivatelehdet veteen. Lisää liivate seoksen joukkoon. Leikkaa kääretorttulevypohjasta irtopohjavuokaa (15-17 cm) hieman pienempi pohja. Laita irtopohjavuoan reuna tarjoilulautasen päälle (ilman pohjaa) ja vuoraa reunakalvolla. Reunakalvon on oltava vähän korkeampi kuin vuoka. Laita alimmaiseksi pohja ja kostuta hieman esim. maidolla. Kaada valkosuklaatäyte päälle ja anna hyytyä hetki jääkaapissa. Tee sillä välin maitosuklaakerros samalla tavalla kuin valkosuklaakerros. Siihen riittää 2 liivatelehteä. Leikkaa toinen pohja kääretorttulevystä, aseta hyytyneen valkosuklaakerroksen päälle, kostuta hieman ja kaada päälle maitosuklaakerros. Anna hyytyä. Tee sitten suklaaganache. Rouhi tumma suklaa, kuumenna 1 dl kermaa ja lisää suklaan joukkoon. Sekoittele tasaiseksi ja anna jäähtyä niin että seos hieman paksunee. Poista kakusta vuoka ja reunakalvo. Kaada ganache kakun päälle ja tee valumia reunoille esim. lusikalla. Koristele oman maun mukaan.

perjantai 25. maaliskuuta 2016

Pääsiäiskakku

Kinuskikissan ohjeella tehty suklaacrisp-appelsiinikakku. Pohja ei ole keksipohja vaan kääretorttulevystä leikattu. Pidän juustokakussa enemmän pehmeästä kakkupohjasta kuin kovista keksipohjista. Koristelu epäonnistui, karkkeja ei olisi saanut laittaa suoraan liivatetta sisältävän kakun päälle, sillä ne sulavat. Makuun ei onneksi vaikuttanut. Kuvassa kakun päällä on vielä reunakalvo.

tiistai 15. maaliskuuta 2016

Pipareita

Olin piparinkoristelukurssilla Raision Confetissa, kuvassa parhaimmat tekeleet kurssilta. Harjoitusta vaatii vielä paljon, mutta tosi mukavaa hommaa.

sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Suklaajuustokakku 2

Samantyylinen kakku kuin edellinen, tässä valkosuklaa- ja maitosuklaakerrokset ja "piilopohjat". Päällä suklaaganache, valkosuklaakoristeet, marenkeja ja karkkeja. Tämäntyylistä koristelua näkee paljon, joten piti itsekin kokeilla.

maanantai 7. maaliskuuta 2016

Suklaajuustokakku











Valkosuklaa-tummasuklaajuustokakku, kerrosten pohjalla kääretorttulevystä leikatut "piilopohjat". Suklaaganachekuorrutus ja koristeena erilaisia karkkeja.

sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Kissakakku

Kissakakku tuli 2-vuotisjuhliin, koristeeseen on otettu mallia päivänsankarin lempipehmolelusta. Ruusuihin on suihkutettu helmiäissuihketta. Koristeet ja kuorrutus vaahtokarkkimassaa, kakun reunalla karkkeja. Täytteenä oli mansikka- ja geishamousse.

maanantai 25. tammikuuta 2016

Mutakakku (gluteeniton)

Todella herkullinen ja helppo valmistaa.




Ainekset

200 g tummaa suklaata
200 g voita
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl maissijauhoja (Maizena)
1,5 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta

Valmistusohje

Sulata voi ja suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokeri ja sekoita joukkoon voi-suklaasula. Lisää joukkoon kuivat aineet. Kaada voideltuun vuokaan (24 cm) ja paista n. 180-200 asteessa 15-20 min uunin alatasolla. Anna hieman jähmettyä tai jäähdytä hetki jääkaapissa. Paistolämpötila ja -aika riippuu siitä miten pehmeäksi kakun haluaa jäävän sisältä. Itse tein puolikkaan annoksen n. 15 cm vuokaan ja paistoin sitä 180 asteessa vähän yli 20 min.

Runebergin muffinssit

Kinuskikissan ohjeella tehdyt muffinssit. Koristeena pikeeristä tehtyjä sydämiä.

keskiviikko 13. tammikuuta 2016